-
Gaminimo laikas1h
-
Porcijų skaičius4
-
Peržiūros
Upėtakio kepsniai yra mėgstamas mūsų pasirinkimas savaitgalio pietums ar vakarienei 🙂 Nes pagaminti, visai nesudėtinga, netrunka ilgai, ir visada būna skanu! Šį kartą sugalvojau, jog galima kepsnius kiek pamarinuoti burokėlių sultyse. Viskas kaip įprastai visiškai paprasta, bet labai smagu, kai lėkštėje atsiranda ryškių spalvų. Jeigu spalvų užsimanytumėt ir jūs, drąsiai galite išbandyti šį receptą 😉
Ingredientai
Upėtakio kepsniai marinuoti burokėlių sultyse
Žingsniai
Kepsnius dedame į gilesnį indą, kad būtų galima užpilti marinatą. Marinatui sumaišome burokėlių sultis, medų, soją ir užpilame ant upėtakio kepsnių. Dedame į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
Kol kepsniai marinuojasi nuskutame ir puode su vandeniu ir žiupsneliu druskos verdame bulves.
Kai bulvės išverda dedame kepti kepsnius į keptuvę (pirmiausia dedu puse be odelės), apkepu kol gražiai apskrunda 3-4min kiekvieną pusę. (Kepant nenusausinus padažo tikrai taškysis, tad galima arba nusausinti, arba pasiryžti po to prasivalyti tai kas apsitaško).
Bebaigiant kepti kepsniams sutriname bulves kartu su sviestu į vientisą purė.
Skanaus ;)
Palikite apžvalgą