• Gaminimo laikas
    1h
  • Porcijų skaičius
    4
  • Peržiūros
    188

Upėtakio kepsniai yra mėgstamas mūsų pasirinkimas savaitgalio pietums ar vakarienei 🙂 Nes pagaminti, visai nesudėtinga, netrunka ilgai, ir visada būna skanu! Šį kartą sugalvojau, jog galima kepsnius kiek pamarinuoti burokėlių sultyse. Viskas kaip įprastai visiškai paprasta, bet labai smagu, kai lėkštėje atsiranda ryškių spalvų. Jeigu spalvų užsimanytumėt ir jūs, drąsiai galite išbandyti šį receptą 😉

Ingredientai

Upėtakio kepsniai marinuoti burokėlių sultyse

    Žingsniai

    Žingsnis 1

    Kepsnius dedame į gilesnį indą, kad būtų galima užpilti marinatą. Marinatui sumaišome burokėlių sultis, medų, soją ir užpilame ant upėtakio kepsnių. Dedame į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

    Žingsnis 2

    Kol kepsniai marinuojasi nuskutame ir puode su vandeniu ir žiupsneliu druskos verdame bulves.

    Žingsnis 3

    Kai bulvės išverda dedame kepti kepsnius į keptuvę (pirmiausia dedu puse be odelės), apkepu kol gražiai apskrunda 3-4min kiekvieną pusę. (Kepant nenusausinus padažo tikrai taškysis, tad galima arba nusausinti, arba pasiryžti po to prasivalyti tai kas apsitaško).

    Žingsnis 4

    Bebaigiant kepti kepsniams sutriname bulves kartu su sviestu į vientisą purė.

    Skanaus ;)

    Jum taip pat galit patikti

    Palikite apžvalgą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    X